HET LAATSTE NIEUWS

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

Volg ons op Facebook:
Kermisplaza Facebook

Of op Twitter:
Kermisplaza Twitter2018

Video kermisplezier in het Westerpark


-------

Openingsact Symphony of Fire geannuleerd

De organisatie van Dropstuff.nl, op haar beurt de organisatie van het kunstproject 'de Koude Kermis', heeft Kermisplaza laten weten dat de openingsact 'Symphony of Fire' is geannuleerd. Door o.a. het gebruik van brandstoffen is geen akkoord gegeven voor de spectaculaire show waarna 'Symphony of Fire' en Dropstuff.nl ons hebben medegedeeld de show op het laatste moment te moeten annuleren.

Ondanks dat de openingsact niet door Kermisplaza is georganiseerd, heben wij toch gepoogd een alternatieve act neer te zetten, dat echter is door de korte tijdsperiode helaas niet gelukt.

Uiteraard is de Megakermis in het Westerpark vrijdag gewoon geopend van 13.00 tot 23.00 uur en is het de hele dag EURODAG.

Voor meer info over het kunstproject 'De Koude Kermis' kijk je op dropstuff.nl.

Bij een volgende kermiseditie in Amsterdam Noord zal alsnog gepoogd worden de show 'Symphony of Fire' te laten plaatsvinden. Meer info hierover volgt.

Symphony of Fire is een milieuvriendelijke en muzikale muziek- en vuurwerkshow. Niet zomaar een 'show', maar muziek gemaakt van explosies, vuur en bliksem!

Het akoestische orkest van vuurinstrumenten staat garant voor een adembenemende muzikale en visuele show. Symphony of Fire moet je in levende lijve zien, horen en voelen.

Vrijdag 9 maart 2018, ca. 20.00 uur op het Westergasterrein, direct gelegen aan het kermisterrein bij de Koude Kermis.-------

Commercial Kermis Westerpark 2018

De promo spot van de Kermis Westerpark 2018! Wij krijgen met deze beelden al enorm veel zin in de aanstaande kermiseditie!-------


‘De Koude Kermis’ verbindt volkscultuur aan kunst en technologie


Tijdens de grote kermis van kermis-ondernemer Frans Stuy op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, zal dit jaar een preview te zien zijn van het kunstproject ‘De Koude Kermis’ van mediakunst-collectief DROPSTUFF.nl. De Koude Kermis zal bestaan uit een reeks interactieve projecten waarbij aan bestaande kermisattracties nieuwe verhalen zijn gekoppeld, aan oude vormen nieuwe betekenissen zijn gegeven en nieuwe technologische ontwikkelingen juist zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. ‘Een kermis waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld’ aldus ontwerper en directeur van DROPSTUFF.nl, René van Engelenburg; ’Volkscultuur meets High Art en High Tech’.

Kermis van de toekomst; nieuwe én traditionele media

In deze ‘kermis van de toekomst’ worden nieuwe en social media ingezet, maar ook virtual en augmented reality, artificial intelligence, 360° en 3D video, drones, robots, projectie, camera's, sensoren, zelfrijdende auto's en diverse game applicaties. Tegelijk worden ook meer traditionele media als theater, fotografie en fysieke (kunst)objecten. Een aantal van deze installaties worden door DROPSTUFF.nl ontwikkeld in samenwerking met een groep geselecteerde Nederlandse ontwerpers en kunstenaars.Wat is er te zien?

De presentatie van De Koude Kermis tijdens de Westerpark-kermis is een voorproefje. Het project gaat officieel van start vanaf juni 2018 en reist dan rond langs diverse kermissen in Nederland en zal ook op een aantal grote en kleine festivals te zien zijn. Steeds zal een nieuwe ‘attractie’ aan de collectie worden toegevoegd. De tourlist is te volgen op www.dropstuff.nl.

Tijdens de preview in maart zijn al een aantal attracties te zien. Bijvoorbeeld, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’. (ook voor volwassenen!) Deze installatie was vorig jaar al de winnaar van de Gouden Leeuw publieksprijs op het Cinekid Festival. Een ander project heet Grab the Pussy; Dat is een grijpmachine met door
Nederlandse oma’s zelfgebreide katjes. Alle katjes zijn gechipt en dus; heb je gewonnen? Laat online een foto van jou en je kat achter zodat de oma weet waar haar poesjes terecht zijn gekomen. Voor de lekkere trek is er de suikerspin-kraam
ZOET! met suikerspinnen in alle E-nummers: E129, E102, E172 of toch E150d? Jammie!

Ook kun je zelf de hoofdpersoon in een Freak Show nieuwe stijl worden. Ga op de foto als half mens half robot of voorspel jij de toekomst in onze digitale glazen bol? Foto’s direct op social media of afgedrukt. En delen maar! Tenslotte zal er een hele bijzondere draaimolen te zien zijn; als ode aan de Zoötroop, een van de eerste vormen van bewegend beeld.

Een media kermis voor iedereen

Kermis is vanuit de cultuurhistorie een van de eerste vormen van een feest (en later een jaarmarkt) ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van de kerkwijding. Het woord kermis is ook een samenstelling van kerk en mis. Kermis is ook lang een plek geweest waar een breed publiek kennis maakte met nieuwe ‘uitvindingen’, bijzondere installaties en rariteiten.

Inhoudelijk combineert DROPSTUFF.nl met De Koude Kermis de oorspronkelijke rijke geschiedenis van het kermiswezen met de hedendaagse festivals en presentaties over innovaties, waar nieuwe inzichten en uitvindingen worden getoond en waar het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd wordt. De Koude Kermis is beide, multimediaal vertaald én verbeeld voor een breed publiek. Zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken.

Vanaf juni 2018 zal De Koude Kermis rondreizen langs kermissen en festivals en daarbij zal steeds een nieuwe installatie gepresenteerd worden, waardoor de ‘collectie’ steeds weer groeit. Op het programma staan o.a. een reuzenrad met artificial intelligence, een botsautobaan met zelfrijzende auto’s en een schiettent waar je je eigen vrienden virtueel
ontvriendt. Komt dat zien!

-------

De kermis komt er weer aan!


Het Amsterdam Westerpark is weer het leukste en gezelligste terrein van Amsterdam als op vrijdag 9 maart de kermis er weer neerstrijkt! Zweven op 40 meter hoogte in de Space Jam zweefmolen, Achtbanen voor groot en klein, griezelen in het spookhuis, sensatie in de booster, BreakDance of de Projekt 1, botsen in de autoscooter, gieren en brullen in het Boobytrap Hotel, de wip of het spiegeldoolhof of met de hele familie in de polyp. Maar natuurlijk is er ook genoeg te beleven voor de kleintjes onder ons, van eendjes vissen tot de Tea Cups en van de mini zweefmolen tot de Jumbo. Wie liever een gokje waagt of geniet van een verse kermislekkernij is uiteraard ook van harte welkom.

De megakermis biedt weer vermaak voor alle leeftijden!

3 Eurodagen

De kermis vangt aan op vrijdag 9 maart 2018 en dat wordt gelijk goed gevierd met EURODAG! De hele dag draaien attracties tegen sterk gereduceerde prijzen en kan (op uitzondering van bijzonder grootvermaak) van alle zaken genoten worden voor slechts één euro.

Naast de vrijdag is ook de woensdag is dit jaar een EURODAG! Ook op woensdag 14 maart en vrijdag 16 maart is het dus goedkoop kermisvieren!

Veel plezier op het mega kermispretpark Amsterdam Westerpark 2018!


-------2017

Kermis Amsterdam Westerpark geopend!

De eerste kermisdag is alweer achter de rug. Grote drukte en gezelligheid hebben deze eerste draaidag getekend. Foto's vind je terug op onze Facebookpagina en onderstaand een prachtig videoverslag van vrijdag 10 maart 2017:-------

KOMST ANDRÉ ONANA AFGELAST, KINDERFESTIVITEITEN GAAN DOOR

Helaas en met grote tegenzin moeten we op het laatste moment bekendmaken dat ajax doelman André Onana vandaag niét naar het Westerpark zal komen. Op het allerlaatste moment heeft de hoofdtrainer van AJAX André Onana geen toestemming gegeven op het kermisterrein aanwezig te zijn. De organisatie zal er alles aan doen op een later tijdstip alsnog André of een andere bekende voetballer naar de kermis te laten komen. De kinderfestiviteiten vandaag die rondom André Onana zouden plaatsvinden, gaan desondanks gewoon door. Als organisatie betreuren wij de gang van zaken en hebben wij alles op alles gezet om tot een snelle oplossing te komen, helaas konden we daarvoor niet op voldoende medewerking rekenen.

-------

Foto's en video opbouw

De opbouw is begonnen! Bekijk hier een uitgebreid fotoverslag.-------

TV Commercial

Binnenkort weer te zien op AT5 en RTVNH!-------

De kermis komt er weer aan!


Het Amsterdam Westerpark is weer het leukste en gezelligste terrein van Amsterdam als op vrijdag 10 maart de kermis er weer neerstrijkt! Achtbanen voor groot en klein, griezelen in het spookhuis, sensatie in de booster, BreakDance of de Projekt 1, botsen in de autoscooter, gieren en brullen in het Boobytrap Hotel, de wip of het spiegeldoolhof of met de hele familie in de polyp. Maar natuurlijk is er ook genoeg te beleven voor de kleintjes onder ons, van eendjes vissen tot de draaimolen. Wie liever een gokje waagt of geniet van een verse kermislekkernij is uiteraard ook van harte welkom. De megakermis biedt weer vermaak voor alle leeftijden!Eurodag, AJAX doelman André Onana

De kermis vangt aan op vrijdag 10 maart 2017 en dat wordt gelijk goed gevierd met EURODAG! De hele dag draaien attracties tegen sterk gereduceerde prijzen en kan (op uitzondering van bijzonder grootvermaak) van alle zaken genoten worden voor slechts één euro. Om 17.00 uur brengt AJAX doelman André Onana een bezoek aan de kermis! Hij staat open voor een ontmoeting met al zijn fans, deelt handtekeningen uit, wilt graag met zijn fans op de foto en geeft gesigneerde voetballen weg! Mis zijn bezoek niet en zorg dat je op tijd aanwezig bent op het kermisterrein!

Kortingsdag en tweede Eurodag

Woensdag 15 maart is het kortingsdag. Op deze dag bieden alle attracties aantrekkelijke kortingen en kan vooral met het hele gezin voordelig kermisgevierd worden! Vrijdag 17 maart is het opnieuw EURODAG en zijn, op uitzondering van bijzonder grootvermaak, alle attracties opnieuw voor slechts één euro te betreden!2016


Terugblik Kermis 2016------------

Opbouw begonnen!------------

TV Spot, te zien op o.a. RTVNH!------------

Kermispretpark Westerpark 2016: spectaculair en vernieuwend!

Bijna 50 attracties zullen deze editie vermaak bieden aan jong en oud! Een waar pretpark voor groot en klein met attracties en activiteiten in alle categoriën van vermaak. Met op de kermis dit jaar de spectaculaire Tsunami (zie foto), durf jij het aan?! Verdwalen inhet doolhof, het luchtruim opzoeken in de Booster of de Katapult, sensatie in de Achtbaan, avonturieren in het Boobytrap Hotel, nog meer actie in de Break Dance of de Projekt 1, met het hele gezin in de Polyp of de rupsbaan, botsen in de Autoscooter, en je angsten op de proef stellen in het spookhuis. Het is slechts een kleine greep van alles wat op het terrein van de Westergasfabriek te beleven is, van 11 t/m 20 maart.

Familiedag & eurodagen

Goedkoop kermisvieren doe je op woensdag (familiedag) en op de beide vrijdagen (eurodag)! Zet deze dagen in je agenda en vier nóg voordeliger kermis! Op woensdagmiddag kunnen de kinderen zich gratis laten schminken en lopen er clowns rond die de kinderen zullen laten lachen, gieren en brullen.

Blik met onderstaande video nog eens terug op de Megakermis Westerpark 2015:
2015


Opbouw begonnen!------------

Proef de nostalgie op de nostalgische kermis!

Nieuw dit jaar op de kermis Westerpark: een complete nostalgische kermis! Terug in de tijd met al die oude attracties zoals de rupsbaan en luchtschommel. Slechts 1,50 euro voor een ritje, 4 ritten naar keuze voor 5 euro of 10 ritten naar keuze voor 10 euro! Kermisvieren voor een euro, ook buiten de eurodagen (vrijdags) om!------------

TV Spot, vanaf maandag te zien op o.a. RTVNH!------------

Proef de nostalgie op de nostalgische kermis!

Nieuw dit jaar op de kermis Westerpark: een complete nostalgische kermis! Terug in de tijd met al die oude attracties zoals de rupsbaan en luchtschommel. Slechts 1,50 euro voor een ritje, 4 ritten naar keuze voor 5 euro of 10 ritten naar keuze voor 10 euro! Kermisvieren voor een euro, ook buiten de eurodagen (vrijdags) om!------------

Kermis Westerpark 2015: spectaculair en vernieuwend!

Megakermis Westerpark Amsterdam zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 22 maart 2015. De grootste en meest betaalbare kermis van Amsterdam bestaat dit jaar weer uit een groot scala van attracties, voor alle leeftijden! Naast de vele vertrouwde gezichten dit jaar ook een aantal nieuwe attracties zoals de Crash Test Coaster, Katapult, Crazy Dance trip, Spider Polyp en New York New York funhouse!

Naast al deze nieuwe attracties vind je er dit jaar ook de Projekt 1, vlieg je op hoge snelheid door het luchtruim in de Booster, kan je griezelen in het spookhuis en nog veel meer! Van Autoscooter tot kaneelstok en van Breakdance tot een heerlijke suikerspin.

Familiedag & eurodagen

Goedkoop kermisvieren doe je op woensdag (familiedag) en vrijdag (eurodag)! Zet deze dagen in je agenda en vier nóg voordeliger kermis!

Blik met onderstaande video nog eens terug op de Megakermis Westerpark 2014:
2014


Commercial Kermis Amsterdam Westerpark 2014

Te zien op o.a. AT5 en RTVNH!

------------

Kermis Westerpark weer in aantocht

De megakermis in het Westerpark Amsterdam zal dit jaar weer vroeg in het voorjaar plaatsvinden, namelijk van 7 t/m 16 maart 2014. Het is daarmee één van de eerste kermissen in het jaar.

Dit jaar vind je er de hoogste attractie van Nederland: de Mission Space! Op 80 meter hoogte zweef je over het Westerpark heen en heb je uitzicht over heel Amsterdam. Ervaar ook de nieuwste sensatie voor nederland, de Projekt 1! Verdwaal in het glazen doolhof, op hoge snelheid door het luchtruim in de Booster, griezelen in het spookhuis en nog veel meer! Van Break Dance tot de Walking Waterballs en van de polyp (spin) tot een heerlijke suikerspin.

Goedkoop kermisvieren doe je op woensdag (familiedag) en vrijdag (eurodag)! Zet deze dagen in je agenda en vier nóg voordeliger kermis!

Blik met onderstaande video nog eens terug op de Megakermis Westerpark 2014:2013


Rocknrollcircus op de kermis Westergasterrein

AMSTERDAM - Voor het 4de jaar op rij organiseert Pacific Park het Rocknrollcircus op de Westergasfabriekkermis. In een authentieke kermistent midden tussen de kermisattracties spelen in 3 dagen, van vrijdag 29 tot en met 31 maart, 18 verschillende bands.

Dat is veelal lokaal talent – van up-and-coming acts als de Pignose Willy's tot gevestigde namen als The Apple Jacks en The Anomalys.

Met het Rocknrollcircus probeert Pacific Parc de rock en roll weer terug te brengen naar de kermis. Na betere tijden in de jaren '50 en '60 zijn de rock en roll en de kermis een beetje uit elkaar gegroeid.

Met dit festival wil Pacific Parc naast kinderen, house, scooters en petjes ook leren jasjes, gitaarmuziek en tattoos naar de kermis lokken. Ook de hedendaagse nozem moet zijn weg naar de kermis weten te vinden, meent de organisatie.

Daarom slaan de kermis en Pacific Parc al vier jaar met groot succes de handen in elkaar om een muziekfestival neer te zetten wanneer de kermis neerstrijkt op het Westergasfabriekterrein. Het programma is als volgt. Vrijdag 29 maart: Slow Jeff and the Tears, Happy Demons, Pignose Willy's, Orgaanklap, Breakin' Levees, Check 1-2. Zaterdag 30 maart: Jack Torrera, Drip Dry man & the Beat Revolver, Fuz, Cheap Thrills, Local Spastics, The Apple JacksZondag 31 maart: Rockerbox, White Slice, Hosenfefer, Gewapend Beton, Anomalys, Missiles of October Rocknrollcircus, Westergasfabriek, Polonceaukade in de tent op de kermis voor de zweefmolen. Tent gaat open om 17.00 uur, de eerste band start om 19.00 uur. Entree is voor 19.00 uur gratis, daarna 7,50 euro inclusief een gratis ritje in een kermisattractie. De zweefmolen van de Parade staat voor de tent.

Bron: dichtbij.nl

------------

Opbouw kermis Westerpark 2013 van start

De opbouw van de kermis is inmiddels in volle gang! Een foto- en videoreportage zijn aan de website en onze Facebook toegevoegd.

> Bekijk hier de fotoreportage

------------

Kortingsbonnen & WildFM Actie: WIN € 50,- kermistegoed!

Ook voor de aankomende editie zijn er weer kortingsbonnen beschikbaar, deze vind je bij de attractielijst of kijk op westerpark2013.kermis.nu.

WIN Kermiseuro's Kermis Westerpark WildFM

------------

Commercial Kermis Amsterdam Westerpark 2013

Te zien op o.a. AT5!

------------

Kermis Westerpark weer in aantocht

De kermis in het Amsterdam is dit jaar later dan voorgaande jaren en zal gaan plaatsvinden van 22 maart t/m 1 april 2013. Er wordt op dit moment nog druk gewerkt aan het samenstellen van de attractielijst en activiteiten. De eerste informatie is inmiddels op de website te vinden en zal in de komende weken uiteraard geüpdate worden zodra er meer informatie bekend is.

Blik met onderstaande videoplaylist nog eens terug op de Megakermis Westerpark 2012. Alle video's, vanaf de opbouw, zullen in volgorde afgespeeld worden. Veel kijkplezier!

------------

2012

Grote drukte eerste kermisweekend & virtuele panoramatour

Het eerste weekend is voorspoedig verlopen. Grote drukte op het gehele kermisterrein zorgde voor een uitmuntende sfeer. Het heerlijke lentezonnetje zette de kermis in een nog beter daglicht.

Klik hier voor foto's van zondag 11 maart 2012.
Klik hier voor een virtuele panoramatour over de kermis.

------------

Megakermis Westerpark 2012 geopend!

Afgelopen zaterdag is de kermis in het cultuurpark dan eindelijk geopend! Stadsdeelvoorzitter Kuitenbrouwer en Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond hebben samen met kermisorganisator Frans Stuy, het aanwezige publiek en kinderen de kermis feestelijk geopend. 2 Weken van plezier en vertier staan weer op het programma.

Klik hier voor foto's.

------------

Attractielijst & kortingsbonnen

Er zijn diverse wijzigingen in de attractielijst doorgevoerd. Helaas waren enkele grote attracties, waaronder de XLR8, het reuzenrad en het Glazen Doolhof niet op tijd klaar om hun eerste kermis te kunnen draaien.

Bekijk hier de attractielijst. Tevens zijn er nieuwe kortingsbonnen toegevoegd, deze vind je ook bij de attractielijst of kijk op westerpark2012.kermis.nu.

------------

Foto's Kermis Westerpark 2012Eerste foto- en videobeelden online

Terwijl de derde opbouwdag inmiddels al in volle gang is zijn de eerste beelden van de opbouw vrijgegeven. Zowel een prachtige fotoserie als bijzondere videobeelden zijn te bekijken op de fotopagina. Veel kijkplezier gewenst!

------------

Kortingsbonnen en nóg meer attracties!

Goedkoop kermisvieren? Dat kan met de kortingsbonnen van Kermis.nu! De kortingsbonnen voor de 2012 editie zijn te vinden via westerpark2012.kermis.nu. Voor een handig overzicht kan je ook naar de attractiepagina, waar je per attractie direct naar de juiste kortingsbon gestuurd wordt.

Nog meer goed nieuws want ook de van eerdere edities bekende Rock-It, de Chaos en de Heart Breaker trip zijn aan de attractielijst toegevoegd! Het beloofd wederom een bijzondere editie te gaan worden. De opbouw is inmiddels van start gegaan, de eerste foto- en videobeelden zullen vanaf dinsdagavond beschikbaar zijn.

------------

Feria de AmsterdamFeria de Amsterdam

Gedurende de gehele periode van de voorjaarskermis in het Westerpark komen alle Spanje liefhebbers ruimschoots aan hun trekken bij de Feria de Amsterdam. Café Duende Dos, Flamencoschool La Casa Sevillana en Mobiel Café Robbies hebben de handen ineen geslagen en een zeer feestelijk Feria (spaans voor kermis) programma opgesteld!

Klik hier voor meer informatie..

------------

Spectaculaire vuurwerkshow

Ook dit jaar weer een spectaculaire vuurwerkshow tijdens de openingsavond op zaterdag 10 maart. Zorg dat je er op tijd bij bent, het spektakel zal aanvangen rond 22:00 uur.

Vuurwerkshow

------------

Commercial Kermis Amsterdam Westerpark 2012

Te zien op o.a. AT5 en in de trams in Amsterdam!

------------

XLR8 - OttenMeerdere primeurs op de Megakermis Westerpark!

De splinternieuwe 'XLR8' zal zijn eerste rondjes met hoge snelheid gaan draaien in het Westerpark. Een grote eer voor deze prachtige kermis. Het 'Amsterdam Eye Wheel', het reuzenrad dat onder exploitatie staat van Fam. Buwalda-Kriek, zal deze editie de hoogte in sturen. Dit grootse reuzenrad heeft nog niet eerder een kermis in Nederland bezocht. Ook de XenoX is een nieuwe aanwinst voor de Nederlandse kermis, in het Amsterdam Westerpark zal deze prachtige en spectaculaire attractie zijn eerste rondes over de kop gaan draaien! Naast deze fantastische primeurs is het ook bijzonder te melden dat het glazen doolhof 'China Town' geheel vernieuwd is en onder de nieuwe naam 'Bayern Labyrinth' deze kermis voor het eerst zal aandoen. Wij zijn als organisatie zeer benieuwd naar deze vast prachtige zaak!

------------

Reuzenrad - Buwalda-KriekOok dit jaar weer een reuzenrad aanwezig?

De complete attractielijst is inmiddels op de website gepubliceerd maar er zijn nog steeds mogelijkheden op nieuwe toevoegingen. Zo vind er op dit moment overleg plaats om een groot reuzenrad aan het kermisterrein toe te voegen. Er wordt dus nog hard gewerkt om ook dit jaar weer een fantastische kermiseditie te gaan beleven!

------------

Nóg meer vermaak!

Flying Bob ArjaansMet bijna 50 attracties is er dit jaar nóg meer vermaak als voorgaande jaren te vinden op deze altijd imponerende kermis. Ook dit jaar weer een aantal primeurs: de XLR8 van exploitant Otten, de Hoepla XXL van exploitant Lutjens en het gerestylde Villa Lustre doolhof. De complete attractielijst is HIER te vinden. Hou er rekening mee dat de attractielijst ten alle tijden kan worden aangepast i.v.m. wijzigingen en/of toevoegingen.

------------

Megakermis Amsterdam Westerpark 2012

De datum van deze naar verwachting opnieuw spectaculaire editie is inmiddels bekend. Van 10 t/m 25 maart 2012 is het weer plezier en vertier in het Cultuurpark Westerpark. Bijna 50 attracties zullen begin maart neerstrijken om jong en oud 2 weken lang te plezieren. Binnenkort meer informatie!

------------

Terugblik Megakermis Amsterdam Westerpark 2011

Blik met deze playlist nog eens terug op de Megakermis Westerpark 2011. Alle video's, vanaf de opbouw, zullen in volgorde afgespeeld worden. Veel kijkplezier!------------

 

2011

Kermisperiode ten einde

De kermis is weer ten einde. Er wordt teruggekeken naar een fantastische kermisperiode. Kermisorganisator Frans Stuy kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de megakermis in het Westerpark. Vele dagen brachten grote drukte, het mooie weer speelde hierbij een belangrijke factor.

Wij kijken alweer uit naar de kermis in 2012. Kan je niet genoeg van kermis krijgen? Kijk dan op www.kermisplaza.nl voor alle andere kermissen in Amsterdam van Kermisplaza.

Woon je elders in het land en wil je weten wanneer en waar er bij jou in de buurt kermis is? Kijk dan op www.kermis.nu. Dit is het beste kermisoverzicht van Nederland!

Wij danken iedereen voor het bezoeken van de Megakermis Westerpark 2011 en hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten.

------------

Eerste transporten gearriveerd

Het is weer zover! De Megakermis Westerpark is begonnen, althans, de opbouw. De eerste transporten hebben vandaag het terrein bereikt en zijn de eerste tekenen van de aankomende kermis. Met een heerlijk lentezonnetje zal vanaf morgen met de opbouw begonnen worden. Al vroeg in de morgen zijn onze foto- en videograaf aanwezig om weer de mooiste plaatjes voor jullie vast te leggen!

Website info: de attractielijst wordt maandagavond 7 maart aangevuld met foto's.

------------

Attractielijst update

De Break Dance van exploitant Hoefnagels is aan de lijst toegevoegd!

------------

Primeur op Kermis Westerpark !

Een aantal prachtige zaken zijn aan de lijst van de Megakermis Westerpark 2011 toegevoegd, waaronder een primeur voor de Nederlandse kermis! Het betreft hier de Inversion XXL van exploitant Ordeman. Een spectaculaire 45m. hoge attractie voor de echte sensatiezoeker. Daarnaast is de Heart Breaker trip van exploitant Van Eijk en de familieachtbaan van Buwalda aan de lijst toegevoegd.

------------

Voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de nieuwe Megakermis in het Westerpark Amsterdam zijn alweer lange tijd bezig. De organisatie is nog steeds druk bezig om ook dit jaar weer een prachtige kermiseditie neer te zetten. De kermis vindt dit jaar plaats van 12 t/m 27 maart.

De attractielijst is inmiddels op de website te vinden maar is nog niet definitief. Meerdere attracties kunnen in de komende weken nog aan de lijst toegevoegd gaan worden! Hou de website dus goed in de gaten.

Het activiteitenprogramma wordt spoedig en uiteraard voorafgaande aan de kermis bekend gemaakt.

Foto en videoreportages

Natuurlijk ook dit jaar weer vele video- en fotoreportages van de opbouw en draaidagen! Al zodra de eerste transporten 's ochtends vroeg het terrein bereiken zijn wij van de partij. Alle videobeelden worden dezelfde avond of een dag later nog op het youtubekanaal van Groot Webdesign geplaatst, in HD 1080p kwaliteit!! Ook de foto's worden binnen 36 uur op de website geplaatst.

De organisatie hoopt u dit jaar weer te mogen begroeten op de Megakermis Amsterdam Westerpark.

------------

2010

Geslaagde opening Kermis Westerpark

Mede dankzij het mooie weer kunnen we spreken van een zeer geslaagde opening van deze kermiseditie. Alle attracties draaien op volle toeren! En als het aan het weer ligt zal dit de komende dagen ook zeker zo blijven. Vandaag is het eurodag en dat betekend extra goedkoop kermisvieren! Donderdagavond zijn er aantrekkelijke kortingen voor alle ladies. Ook volgende week zijn deze kortingen geldig op dinsdag en donderdagavond.

Check voor meer kortingen de kortingspagina op megakermis.nl. Wij hopen iedereen een fijne tijd te kunnen bezorgen op de Megakermis Amsterdam Westerpark 2010. Tot snel!

------------

Experience gearriveerd & kortingsbonnen

Helaas is de Sky Shooter verhinderd om deel uit te maken van de megakermis, dit vinden wij uiteraard erg jammer maar de plek blijft niet leeg! De Experience heeft vandaag haar plek ingenomen op het grasveld en staat inmiddels al overeind. De echte durfal zal hier meer dan eens Amsterdam op zijn kop gaan zien! Benieuwd naar het transport van deze zaak? Check dan de foto's en videobeelden die dagelijks geüpdate worden.

Dit jaar zal er geen kermiskrant verspreid worden. Kortingsbonnen komen er echter wél. Deze zijn vanaf zaterdag te openen en af te drukken.

Namens de organisatie, de exploitanten en alle meewerkenden aan deze Megakermis Westerpark editie 2010, wensen wij jou alvast een prachtige kermisperiode toe!

------------

Vuurwerk afgelast

Helaas is het openingsvuurwerk op zaterdagavond door omstandigheen afgelast. De kermis is wel gewoon geopend!

De opbouwvideo van de 2e dag (10 maart) volgt helaas later door upload problemen bij Youtube. De video zal zo snel mogelijk te bekijken zijn. De foto's van 10 maart zijn wel al te bekijken.

------------

De opbouw is begonnen!

De eerste opbouwdag is inmiddels alweer achter de rug en daarmee is de nieuwe editie van de Westerpark Kermis weer gestart! Vanaf vandaag vind je iedere dag nieuw beeldmateriaal op de fotopagina.

------------

De kermis komt er weer aan!

Alweer een jaar voorbij want het is weer bijna tijd voor de megakermis op het Amsterdam Westerpark. Ook dit jaar houden wij jullie weer 100% up-2-date via megakermis.nl met alle nodige informatie en natuurlijk de dagelijkse foto- en videoupdates! Vanaf 9 maart vind je hier weer de laatste beelden. Aan het eind van de kermisperiode zal, na het succes van vorig jaar, opnieuw een DVD verschijnen met dit jaar full HD beelden.

Wij hopen u vanaf aankomend weekend te mogen verwelkomen in het Westerpark!

------------

Programma bekend

Het complete activiteitenprogramma is bekend! Check it out..

Ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld met o.a. een geweldige vuurwerkshow op de openingsavond, speciale kortingsdagen (ook speciaal voor alle dames!) en gratis kermisvieren ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van Stadsdeel Westerpark!

Tevens staat er dit jaar een grootse cakewalktent op het evenemententerrein waar de gehele kermis lang verschillende activiteiten gehouden zullen worden. Alles hierover lees je op de activiteitenpagina. Hou er wel rekening mee dat het programma in de aanloop naar de kermis ten alle tijden nog gewijzigd kan worden.

Tot slot nog een update aan de attractielijst, het Glazen Doolhof van exploitant Van der Donk. Waar een wil is.... is een weg...

------------

Update attractielijst

Het is weer tijd voor een leuke update aan de attractielijst! Het aanbod dit jaar is overweldigend en zeker met de toevoegingen van de Enterprise, welke ook vorig jaar al te bewonderen was en nog enkele kantzaken. Daarnaast beleefd de attractie 'Sky Shooter' zijn primeur op het Westerpark! De echte durfal zal in deze spectaculaire zaak worden afgeschoten tot een hoogte van bijna 40 meter!

Spoedig volgt meer nieuws over de activiteiten rondom de kermis, waaronder een spectaculaire vuurwerkshow!

------------

Chaos

Al bekend van eerdere edities zal ook dit jaar de prachtige 'Chaos' het Westerpark helpen omtoveren tot één groot pretpark! Het feest kan nu al niet meer op maar er is nog meer nieuws in het vooruitzicht.

------------

Ghost Castle

Eerder is vermeld dat het spookhuis 'SPUK' van exploitant R. Sipkema verpacht stond, echter gaat het hier om de Ghost Castle van exploitant C. Sipkema.

------------

Attractielijst update

Een kleine update in de attractielijst. Voor de kids ontbreekt ook dit jaar natuurlijk niet de familieachtbaan van exploitant Buwalda! Voor de durfal is er het spookhuis van exploitant Sipkema.
De attractielijst zal wekelijks geupdate worden met nieuwe verrassingen! Dus blijf up-2-date via www.megakermis.nl.

------------

Reeds verpachte attractielijst bekend

Op de pagina "attracties" is de eerste update van de attractielijst voor het komende kermisjaar te vinden. Ook dit jaar weer een flinke keuze aan attracties waaronder één van de hoogste zweefmolens van Nederland, de Around the World, een Europarad, de Break Dance, Crazy Coaster en het bekende Boobytrap Hotel! Ook voor de vele behendigheidsspelletjes ben je welkom, alsmede voor de kids en natuurlijk wat lekkers om te eten en/of drinken.

Vooral het activiteitenprogramma zal er dit jaar uitknallen. Hier moet echter nog even op gewacht worden. Foto's van de attracties zullen in de komende tijd toegevoegd worden.

Wil je alvast een beetje in de stemming komen? Bekijk dan de pagina "foto's" nog eens, met leuke foto- en videoreportages van voorgaande jaren.

------------

Megakermis Westerpark 2010

De feestdagen zijn weer achter de rug, het nieuwe jaar is weer ingeluid en langzaam kijken we alweer een beetje uit naar die heerlijke lente. Niet alleen de gedachte van een warm zonnetje doet ons goed, want ook de Megakermis Westerpark staat natuurlijk hoog op het verlanglijstje van 2010! Dit laatste is nu precies wat dit jaar zo uniek gaat maken. Er staat namelijk een super spectaculaire editie van de Megakermis Amsterdam Westerpark in de planning! Van 13 t/m 28 maart is het weer een groot feest in het cultuurpark, met de nadruk op 'groot' want dit jaar belooft veel moois en mag je dan ook niet missen!
Hou de website in de gaten want tussen 18 en 20 januari zal een deel of zelfs de complete attractielijst vermeld worden. Overig materiaal, waaronder foto's van alle attracties, kortingsbonnen en activiteiten volgen later.
Ook dit jaar worden er weer meerdaagse foto- en videoreportages gemaakt. Deze zijn vaak dezelfde avond nog te bekijken hier op de website. Vanaf het arriveren van de allereerste transporten tot het wegrijden van de laatste transporten, ben je compleet up-2-date via www.megakermis.nl!

------------

 

2009

Megakermis Westerpark 2009 weer ten einde!

Helaas maar waar zit de kermis op het Westerpark er voor dit jaar weer op. Een geweldige editie is achter de rug en we kunnen terugkijken op veel mooie en drukke kermisdagen. Namens de organisatie bedanken wij alle bezoekers en deelnemers rondom de kermis. Wij hopen jullie als bezoekers volgend jaar weer terug te zien!
Voor de echte fanaten is er nog een speciale dubbel-DVD uitgebracht met beelden van de opbouw en draaidagen van de kermis. Voor meer info ga je naar www.kermisdvd.nl.

------------

GROTE DRUKTE OP ZONDAG
15 maart

Grote drukte heeft van zondag een succesvolle dag gemaakt. Dit heeft uiteraard weer prachtige plaatjes opgeleverd op de fotopagina. Ook een video van deze avond zal spoedig online gezet worden.

Maandag is de kermis helaas gesloten maar dinsdag kan je de schade inhalen: EURODAG!

------------

KERMIS WESTERPARK OFFICIEEL VAN START!
14 maart

De Megakermis Amsterdam Westerpark 2009 is officieel geopend! Wij wensen iedereen ontzettend veel plezier op de kermis. Foto's en video's zullen regelmatig toegevoegd worden.

------------

5e OPBOUWDAG
13 maart

Video 13 maartDe laatste opbouwdag is alweer ten einde! Dat is goed nieuws voor alle kermisliefhebbers want dat betekend dat morgen de kermis officieel geopend zal worden! Tot en met 29 maart is het weer feest op het Westerpark. Zaterdag 14 maart om 13:00 uur is de opening van de kermis, wees erbij!

Ook vandaag is er weer gefotografeerd en gefilmd. De beelden zullen spoedig op de fotopagina geplaatst worden. Ten tijde van de kermis zullen ook meerdere malen foto- en/of videoupdates gedaan worden.

Namens de gehele organisatie wensen wij iedereen leuke en gezellige kermisdagen toe op de Megakermis Westerpark '09!

------------

Video 12 maart4e OPBOUWDAG
12 maart

Een nieuw opbouwfilmpje is toegevoegd en enkele kleine aanpassingen in de attractielijst (foto aanpassingen) zijn vanavond doorgevoerd. Helaas is de Cakewalk komen te vervallen.

------------

3e OPBOUWDAG
11 maart

11 maartDe tijd staat niet stil en zo is de 3e opbouwdag alweer bijna ten einde. Een mooie zomerse dag heeft weer fraaie foto's en videobeelden opgeleverd. Verschillende attracties hebben hun eerste testritten gedraaid, waaronder de Enterprise en de Rock-It (mooie avondbeelden!). Uiteraard zullen deze beelden later vanavond, vanacht of in het uiterste geval morgenochtend online gezet worden.

------------

2e OPBOUWDAG
10 maart

Westerpark 10 maartOok vandaag is er weer hard gewerkt op het Westerpark. Veel exploitanten zijn druk bezig om hun zaken overeind te zetten en langzaam wordt zo een mooie kermis gevormd!

Ondanks dat het weer niet helemaal mee zat, zijn er ook vandaag weer beelden gemaakt van de opbouw. Zowel een foto serie als een filmpje van de 2e opbouwdag zijn later vanavond of morgenochtend (woensdag) op de site te vinden. Foto's en een filmpje van de eerste opbouwdag vind je hier.

Zijn er problemen met het bekijken van de foto's, filmpjes en/of andere onderdelen op deze website? Stuur dan een mailtje naar justin@groot-webdesign.nl.

------------

OPBOUW WESTERPARK VAN START
9 maart

Opbouwdag 1Het is een feit dat dat opbouw van deze spectaculaire kermis inmiddels in volle gang is. Natuurlijk zijn wij hier vanaf de eerste minuut aanwezig geweest en zullen we jullie voorzien van prachtige foto's. Zijn foto's niet voldoende? Geen zorgen want er zullen in de komende periode ook meerdere bijzondere video's te bekijken zijn!

De eerste foto serie én de eerste video van de opbouw zijn maandagavond al te bewonderen. We zijn, zelfs laat in de avond, nog hard aan het werk om jullie tot in de puntjes op de hoogte te houden van alle vorderingen!

------------

KLEINE UPDATES
7 maart 11:27

• o.a. Serie foto's toegevoegd aan de attractielijst
• Eerste foto's opbouw 2009 worden a.s. maandag/dinsdag verwacht
• Kortingsbonnen zijn vanaf dinsdagavond op de site te vinden!

6 maart 11:27

• Aanpassingen in de attractielijst
• Overige kleine aanpassingen, waaronder aankondiging foto serie's 2007 & 2008

------------

WEBSITE ONLINE!
5 maart 2009

Eindelijk is het zover! De website van de Megakermis Westerpark is online. Vanaf heden zal je hier altijd het laatste nieuws vinden rondom deze kermis. Momenteel wordt er nog steeds druk gewerkt aan de website en uiteraard aan alles rondom deze prachtige kermiseditie welke, 14 maart van start zal gaan! Er zullen dan ook regelmatig updates plaatsvinden voor, tijdens en na de kermis.

We hopen je dan ook vaak terug te zien hier op de website en natuurlijk nog vaker op de kermis! Veel plezier.


Altijd up-2-date - Volg het laatste nieuws

 


Kermis Amsterdam Westerpark

 

 

 

Goedkoop kermisvieren? Kermis.nu, het meest complete kermisoverzicht.    

________________________